De robots van Electric Circus lijken levensecht en worden bediend door middel van afstandsbediening. Deze techniek is geleend van de film-industrie , en staat bekend als "animatronics", nu grotendeels vervangen door computer-animatie.
Het gebruik van animatronics in straattheater wordt niet vaak gedaan en zorgt voor een verrassend effect. De speler en de robot begeven zich onder het nietsvermoedende publiek, van daar - meestal ongemerkt - wordt de robot bestuurd. Op deze manier kan de robot heel direct reageren op de reacties van het publiek. En ontstaan fascinerende interacties.

Ondanks het succes van deze techniek is Electric Circus aan het experimenteren met iets nieuws! In het nieuwe project 'Headspace' zal de bediening vervangen worden door programmering.
De draadjes van de marionet werden eerder vervangen door de golven van radiocontrol, nu zullen de poppen geheel vrij staan van de bediener en zelfstandig gaan bewegen! In feite zijn het dan pas echt robots, in staat om autonoom te reageren!

in ontwikkeling: Project Headspace

Headspace voorstelling

We bouwen aan nieuwe illusionaire machientjes om aan de installatie toe te voegen, zowel buiten als binnen in de hoofden.
Ook ontwerpen we nieuwe hoofden om aan de vraag te voldoen ze naar de andere kant van de wereld te brengen..

Headspace 5 sculptuur

'Headspace 5' is een muziek sculptuur volgens concept van 'Headspace'. In een cilinder creƫren 2 mechanische instrumenten, letterlijk een geluidslandschap om je heen.
Headspace 5 is gemaakt in opdracht van STEIM, voor hun project Micro-Tone. STEIM is te bezoeken in Amsterdam gedurende openingstijden en performance avonden, Headspace 5 is dan te ervaren en tevens zijn hun nieuw ontwikkelde muziek instrumenten beschikbaar om mee te spelen.
site STEIM site STEIM

spelen en experimenteren

spelen:
dit tekenmachientje maakt in een slakkentempo patronen in het zand, eindeloos.

De behekste kroonluchter:
deze kroonluchter lijkt tot leven te komen. Het begint te draaien en de vlammen groeien hoger en hoger. Dit resulteert in een hypnotiserende spektakel van vlammen die verschillende vormen en kleuren aannemen.

experiment:
Een experiment met waterstof gas in een 40 meter lange worsthulst...om de voortplantings snelheid van de vlam te testen. Die bleek een duizelingwekkende 7000 km /uur.


bromfiets experiment:

super zuinige motor op licht gewicht fiets; deze bromfiets zou 500 km op 1 liter benzine moeten doen


De behekste kroonluchter:
een sculptuur van bewegende vuur


balanceren met waterstofgas


pannenkoek-machine:

pannenkoek-machine: pannenkoek wordt automatisch omgedraaid. Nog niet helemaal geslaagd, met de hand bakken gaat sneller (wel minder leuk)


water-lager


natuurlijke omgeving rond de werkplaats

making of...

Electric Circus zou niet bestaan zonder de fantastische vrijplaats: ADM! ga naar site ADM